Clinic Start Running

Geplaatst op door

De clinic StartRunning is afgelopen. Mogelijk start in het voorjaar van 2018 een nieuwe clinic. Hou deze pagina in de gaten!!!

Op 2 april 2016 is Fraternitas gestart met de clinic StartRunning. Deze clinic is voor de beginnende hardloper voor elk niveau en elke leeftijd.

Onder leiding van ervaren loopinstructeurs krijg je wekelijks, op zaterdagochtend van half negen tot ongeveer tien uur een looptraining in het Houdringebos. Er wordt veel aandacht besteed aan een goede loophouding, het opbouwen van kracht en conditie, en je krijgt persoonlijke looptips. De clinic StartRunning duurt ongeveer 10 weken (excl. schoolvakanties). Na afloop kun je deelnemen aan een prestatieloop van 2 of 4 kilometer. Als je wilt kun je na afloop instromen in de normale looptrainingen RunFit.

Met de StartRunning clinic biedt Fraternitas een compleet pakket: Je krijgt 10 trainingen inclusief 1 gastles loopscholing en coaching, 1 gastles over hartslaglopen en 1 gastles Running bootcamp. Ook geven we vooraf een tweetal workshops over hardloopthema’s. Daarnaast is de clinic inclusief verzekering en krijg je een persoonlijk loopschema zodat je zelf, doordeweeks, kunt lopen. Meer informatie vind je in de twee nieuwsberichten: nieuwsbericht en nieuwsbericht. En bekijk de informatiefilm hier.

Op 23 maart 2016 zijn de eerste workshops over deze clinic gegeven. De eerste lichting van 20 deelnemers is vervolgens op 2 april 2016 gestart met hun eerste veldtraining. Op 18 juni 2016 was de laatste trainingsdag van de clinic. De trainers werken op dit moment aan een nieuwe serie Start Running-clinics voor het voorjaar van 2018.

Doelgroep

Iedereen vanaf 8 jaar

Lestijden

Zaterdag van 08.30 uur tot 10.00 uur

Locatie

Verzamelen in het clubhuis van IJsclub Biltse Meertje achter de rotonde ter hoogte van de Groenekanseweg en de Soestdijkseweg Zuid.

Trainers

Mario van der Kroef
Diverse gasttrainers

Contributie

De contributie voor de clinic inclusief de workshops is € 47,50. Deelname aan alleen de presentatieavond met de twee workshops kost € 7,50, maar dit bedrag wordt in mindering gebracht op de contributie wanneer u vervolgens besluit deel te gaan nemen aan de clinic.