C.S.V. Fraternitas is zaterdag 2 april 2016 gestart met de clinic StartRunning!

Hieraan voorafgaand werd er een Informatie-avond gehouden op woensdag 23 maart waarbij er 2 workshops gehouden werden; lopen op hartslag en blessure vrij lopen.
Op deze avond kwamen 11 nieuwe deelnemers die nieuwsgierig of geïnteresseerd waren en evt. zich ook konden inschrijven voor de clinic StartRunning. Op deze avond waren ook de al bekende hardlopers van Fraternitas van harte welkom om de workshops bij te wonen.
Na een harte welkom en een korte introductie over Fraternitas van Peggy van den Berg presenteerde Mario van der Kroef de 1e workshop: lopen op hartslag. Na de pauze vervolgde Jeroen Hoppesteyn met zijn presentatie over blessurevrij lopen.
Zij hebben de 11 “nieuwelingen” zo geïnspireerd dat deze zich allemaal hebben ingeschreven voor de clinic StartRunning!

Na deze Informatie-avond hebben de TC-leden hun best gedaan om nog meer mensen aan  te trekken door o.a. te flyeren en de publiciteit erbij te betrekken. Dit is niet voor niets geweest, want in de week voor de start meldden er zich nog eens 10 kandidaten aan!

Dus de clicic StartRunning is  2 april van start gegaan met 21 deelnemers, een gigantische opkomst!
De eerste training, door Mario gegeven met Luc als ondersteuner, werd als zeer prettig en professioneel ervaren en de deelnemers waren dan ook heel enthousiast!
Er wordt gelopen van 08.30-10.00 uur waarbij gezamenlijk gestart wordt bij IJBM met een warming-up, aandacht aan loopoefeningen en loophouding, een interval training en als afsluiting een coolingdown.
Inmiddels hebben zij allemaal een loopschema ontvangen om naast de zaterdag ook zelf nog een of twee keer te gaan lopen om zo de conditie gedoseerd op te bouwen. Wij, de trainers kijken uit naar de tweede les en de ervaringen van de deelnemers!

informatieavond StartRunning

informatieavond StartRunning