MBvO (GALM)

Geplaatst op door

Meer Bewegen voor Ouderen 55+ (GALM)

Enkele jaren geleden is er in de gemeente De Bilt een project gestart om meer mensen van 55 jaar en ouder aan sport te laten deelnemen. GALM staat voor het Groninger Actief Leven Model. Het is wetenschappelijk bewezen dat het proces van ouder worden wordt vertraagd door het voldoende in beweging blijven van deze ouderen.

C.S.V. Fraternitas De Bilt heeft deze groepen opgenomen binnen de vereniging.

Binnen de lessen MBvO/ GALM / 55+ gymnastiek wordt elke deelnemer binnen zijn of haar eigen mogelijkheden en niveau uitgedaagd bezig te zijn met bewegen. Elke les heeft een andere invulling, maar elke les worden verschillende (bal-)spellen gedaan, waarbij de nadruk ligt op behendigheid en uithoudingsvermogen maar ook dansvormen waarbij juist de coördinatie wordt geoefend. Tot slot worden ook regelmatig klassieke gymnastiek oefeningen uitgevoerd om de verschillende spieren te versterken. Dit alles in een heel prettige en gezellige sfeer waar naast het bewegen ook het elkaar ontmoeten voldoende aanbod komen. Elke les wordt afgesloten met een cooling down, waarna men met heerlijk glaasje drinken nog even gezellig kan napraten. Kortom het zijn lessen waar sportiviteit én gezelligheid voorop staan! Bijna iedereen kan op zijn of haar eigen niveau deelnemen aan deze lessen. Bekijk het lesrooster en kom gerust eens een uurtje meedoen!

Doelgroep

Volwassenen vanaf 55 jaar

Lestijden, trainer en locatie

Weekoverzicht
Dag Tijdstip Trainer Locatie
Dinsdag 18:00 – 19:00 Simone Poldermans Lichtruim – Planetenbaan 2, Bilthoven
Dinsdag 19:00 – 20:30 Simone Poldermans Lichtruim – Planetenbaan 2, Bilthoven
Woensdag 16:00 – 17:00 Pauline Verhey  Sporthal De Vierstee – Nachtegaallaan 30, Maartensdijk

Klik hier voor het lesrooster MBvO voor seizoen 2018-2019

Proefles

Twee proeflessen volgen is mogelijk. Lees hier over de proeflessen.

Contributie

Kijk op de Contributie pagina voor informatie over de contributie.

Voor meer informatie over GALM 55+ kunt u contact opnemen met Simone Poldermans. Zij is te bereiken op telefoon 030-2205940 of 06-12570917. Of via de mail.

Zie voor meer informatie de lidmaatschap-pagina. Daar is ook het aanmeldformulier te downloaden.