Turnbroekje bij turnwedstrijden toegestaan

Van de KNGU hebben wij eind vorige week het volgende bericht ontvangen (wij in het artikel is dus KNGU):

In de afgelopen jaren hebben wij frequent vragen ontvangen of het dragen van een turnbroek(je) is toegestaan op wedstrijden. Samen met de technische commissies, Statutencommissie, coördinator Veilig Sportklimaat, e.a. hebben wij de mogelijkheid om de regelgeving over dit onderwerp te veranderen besproken. Dit heeft geleid dat wij per direct het dragen van een turnbroek(je) toestaan op wedstrijden zonder aftrek in de beoordeling.

 Voorlopig hebben wij deze mogelijkheid als volgt omschreven naar alle technische commissies “het dragen van een turnbroek(je) tijdens wedstrijden is toegestaan (géén aftrek in de beoordeling), mits nauwsluitend en passend bij de bovenkleding en moet voldoen aan sportieve veilige en esthetische principes”.
De landelijke technische commissies dienen deze wijziging van de regelgeving nog nader uit te werken voor hun betreffende discipline en vast te leggen in het technisch regelement.

Iedere landelijke technische commissie informeert haar achterban voor 1 april 2018 over de uitwerking en daarmee de exacte formulering binnen hun discipline.

Bovenstaand nieuwsbericht is ook reeds bekend bij alle technische commissies (LTC, DTC, RTC en andere geledingen).
(Bron: mail KNGU 23 februari 2018)

Fraternitas-turnsters kunnen dus desgewenst een broekje aanschaffen dat dezelfde kleur blauw heft als het turnpakje. Binnenkort voegen wij op onze clubkleding-pagina een artikelnummer toe.
Het advies blijft: stem voor dat je gaat bestellen even met de trainer af zodat je niet het verkeerde bestelt.