1969 – 2019 Keep Fit, Run, Fit, WalkFit & Cool Running

Fraternitas De Bilt heeft door de jaren heen diverse sporten aangeboden. In 1969 ontstond het plan om een atletiekafdeling op te richten. De baanatletiek heeft het zo’n zes jaar volgehouden, het aantal leden was uiteindelijk te laag en de baan was kapotgereden bovendien.

Wat wel meteen goed ging, waren de bostrainingen onder leiding van initiatiefnemer Jan Brouwer. Op 1 november 1969 startte de eerst bostraining met 20 enthousiastelingen. Het aantal deelnemers groeide snel en er werd in twee groepen gelopen, Jan Slingerland kwam er bij als tweede trainer en hij zou meer dan 25 jaar leiding aan de groep geven.

Begin jaren ’70 organiseerde Keep Fit ‘snerttochten’ en deed mee aan de avondspeurtochten van de reservepolitie. De nationale trimdag bracht 90 trimmers op de been in De Bilt.

In 2016 is besloten om Keep Fit onder te verdelen in drie groepen, Run, Fit en WalkFit. Zo doen we recht aan de niveauverschillen van de deelnemers en hoeven we van niemand afscheid te nemen. Zeven jaar lang was er Cool Running, boslooptraining voor jongeren vanaf 8 jaar. In de zomer van 2019 was het ledental zodanig laag, dat besloten is deze activiteit te staken.

Elke zaterdagochtend starten we om 8.30 uur bij ijsclub “Het Biltsche Meertje” voor een traning van 1,5 uur. De groepen doen de warming up gezamenlijk. Woensdag is er voor RunFit training van 19.00 uur tot 20.30 uur en er zijn in totaal zes bevoegde trainers beschikbaar.

Was de start op zaterdag 1 november 1969, het vijftigjarig bestaan van Keep Fit, RunFit en WalkFit vieren we op zaterdag 2 november 2019. Voor de actieve leden is er ’s middags een activiteit, om 18.30 uur zijn leden en oud-leden welkom bij ijsclub “Het Biltsche Meertje” om, onder het genot van een hapje en een drankje, het vijftigjarig bestaan te vieren en om met oude bekenden bij te praten.

Dus: oud-leden van harte welkom op zaterdag 2 november, 18.30 uur bij ijsclub “Het Biltsche Meertje”.

Inlichtingen en/of aanmelden bij trainer loopgroepen Richard