100 Jaar Jubileum activiteiten

Geplaatst op door

Sinds 17 september 2017 bestond C.S.V. Fraternitas 100 jaar. Op 17 september 2016 zijn we ons feestjaar gestart waarin we met al onze leden allerlei festiviteiten houden. In de diverse nieuwsberichten op de homepagina kun je veel foto’s en verhalen lezen. Hieronder staat een beknopte samenvatting.

17 september 2016

Op deze zaterdag kwamen zo’n 150 kleine en grote leden bij elkaar in het HF Wittecentrum. Onder leiding van Jos en Bas van Circus Tadaa mochten alle aanwezige leden eerst flink oefenen met diverse circus-acts zoals ballopen, jongleren, trapeze, goochelen, eenwieler- en minifietsen en koorddansen. Nadat iedereen twee uur lang flink had geoefend, was het tijd voor de door Albert Heijn in De Bilt gesponsorde lunch. Daarna werd iedereen over de verschillende circusacts verdeeld en kon er nog even geoefend worden voor de echte voorstelling. Verkleed in circuskleren en netjes geschminkt zaten de deelnemers klaar voor de komst van alle pappa’s en mamma’s, opa’s en oma’s, ooms en tantes, vrienden en vriendinnen en andere belangstellenden. Om precies twee uur ging de zaaldeur open en stroomden ongeveer 125 mensen de zaal in en kon de voorstelling beginnen. De voorstelling was een groot succes en alle deelnemers, klein en groot, genoten van elkaars circus-kunsten. Een herinnering om nooit meer te vergeten. In de nieuwsberichten op deze site en op onze Facebookpagina zijn veel foto’s en filmpjes van de Circus Tadaa dag te vinden.

26 november 2016

Op de mistige zaterdag 26 november 2016 trok een grote delegatie turnsters en turners plus fans richting het Optisportcentrum in Soest om daar deel te nemen aan de Drie – Vierkamp turnwedstrijd voor recreatie-turners in onze regio Midden Nederland. Onze recreatie-turnsters en turners hebben daarbij hun beste beentje voor gezet en geprobeerd de zenuwen in bedwang te houden. Helaas zijn geen van onze leden daarbij in de prijzen gevallen, maar het plezier was er niet minder om.

Wist u dat deze wedstrijd door Fraternitas De Bilt samen met een vereniging uit Bilthoven is “geadopteerd” om ervoor te zorgen dat deze recreatiewedstrijd jaarlijks kan blijven doorgaan? Onder leiding van de vrijwilligers van ons regiobestuur (waar ook Fraternitas-mensen in zitten) zijn op deze wedstrijddag altijd een flink aantal vrijwilligers van onze vereniging aan het werk die zich belangeloos inzetten zodat onze jeugdleden aan deze wedstrijd kunnen deelnemen.

17 december 2016

Op zaterdag 17 december is de tweede echte jubileumactiviteit gehouden, de Kerstmutsenloop. Ditmaal georganiseerd door onze sectie hardlopen aangevuld met een aantal hardloop-leden. De locatie voor de start en finish was bij Van der Valk op de Holle Bilt in De Bilt en de route liep over een aantal paden in het bos tegenover Van der Valk. Er liepen in totaal 75 hardlopers en wandelaars mee waarvan de meesten het parcours van bijna 2 kilometer meerdere keren hebben afgelegd. Een paar deelnemers zelfs 6 keer.

De route was voorzien van kerstversiering zodat iedereen niet van het pad zou kunnen afdwalen. Halverwege aan de achterzijde van de kerststal van het Utrechts Landschap was een stempelplaats waar de hardlopers ook een zoete versnapering konden pakken. De kerstman heeft menig sportieveling voorzien van een appel-stempel.

Na afloop ging het grootste deel van de deelnemers en de organisatie nog even een kopje bouillon eten bij Van der Valk en werden er nog wat nagepraat.

De vier mooist versierde deelnemers vielen in de prijzen en ontvingen een klein aandenken. Voor de rest was er de eeuwige roem van deelname aan deze tweede jubileum-activiteit. Op naar de volgende.

8 april 2017

De paaseierenloop die op 8 april 2017 gehouden werd rondom het Biltsche Meertje was net als de Kerstmutsenloop in december een groot succes. Vele leden van RunFit, Cool Running en Walkfit waren weer aanwezig en deden mee met dit evenement.

13 mei 2017

Ook aan de jongste leden van de vereniging is gedacht. Op 13 mei 2017 ging een flinke groep kinderen, leden in de leeftijd tot en met 8 jaar, onder begeleiding van een aantal trainers en ouders naar Oud Valkeveen in Huizen. En ondanks dat er af en toe een druppel water viel, was het mooie weer een geslaagde dag. De vele blijde gezichten waren een genot om te zien. De vereniging dankt de ouders voor hun medewerking aan deze dag.

6, 7, 8 en 9 juni 2017

Na een onzekere periode kwam er medio mei 2017 toch groen licht voor de avondvierdaagse in onze gemeente. Met een nieuw bestuur is de toekomst van de gemeentelijke avondvierdaagse voorlopig weer gewaarborgd. En daardoor kon ook Fraternitas dit jaar weer meelopen. Helaas kiezen veel jonge leden ervoor om de avondvierdaagse met de klas van school mee te lopen in plaats van met onze vereniging. Dit jaar zijn er 18 deelnemers die vier dagen lang de 5 of de 10 kilometer hebben afgelegd. Met vrijdag 9 juni de intocht. En vanwege het 100-jarig bestaan van Fraternitas hebben wij de eer om als eerste te mogen vertrekken bij het wandelen en bij de intocht voorop te mogen lopen.
Vanwege de terugloop van deelnemers aan deze activiteit zal dit de laatste keer zijn dat Fraternitas aan de avondvierdaagse mee gaat doen.

23 en 24 juni 2017

Een groep van bijna 50 dames en heren hebben dit jaar aan het Jubileumkamp deelgenomen. Het kamp zelf vond plaats in Woudenberg, naast het Henschotermeer, op de boerderij van de familie Donselaar. Zij hebben een aantal gebouwen beschikbaar waarin groepen kunnen overnachten. Vrijdag aan het einde van middag vertrok iedereen in een paar groepen richting Woudenberg. Het fietsweer was uitstekend en de tocht duurde hooguit een uurtje.

De terugtocht op zaterdag was wat minder, het kamp was al weer afgelopen, maar ook het weer liet de fietsers helaas in de steek.

16 september 2017

Een dag voor onze jubileumdag, zaterdag 16 september was een memorabele dag. Het was niet alleen de dag waarop het bestuur van Fraternitas een feestmiddag en -avond had georganiseerd voor al haar leden, maar het was ook nog eens de koudste 16 september ooit gemeten. En naar ons gevoel ook de natste, want van de vele aanmeldingen voor de fietstocht kwamen er uiteindelijk maar ongeveer 40 opdagen.

De feestmiddag begon om 14.00 uur en bestond uit twee delen. De jeugdleden konden in het gebouw van scoutinggroep Ben Labre spelletjes doen en kijken naar het duo Trekdrop en Smeerkaas. Aan de vele blije gezichten viel af te lezen dat het erg leuk was. De wat oudere jeugd en volwassenen konden meedoen aan een leuke fietstocht die langs vele mooie locaties in onze gemeente ging. Er was een pitstop ingericht bij Boerderij Eyckenstein(de boerderij achter de Mauritshoeve) in Maartensdijk. De heer en mevrouw Beeker wonen daar sinds april 2017 en hebben een boerderij opgezet met Jersey-koeien. Mevrouw Beeker heeft alle fietsers uitgebreid geïnformeerd over hun manier van vee houden en het bewerken van het land voor hun veestapel. Ondanks de regen viel ook de fietstocht en pitstop erg in de smaak.

Om 17.00 uur was iedereen weer terug in het scoutinggebouw en ging de feestmiddag over naar een erg interessante presentatie van Robin van Galen, de bondcoach van de herenploeg waterpolo. Hij had een verhaaltje voor onze jeugdleden en aansluitend voor alle aanwezige volwassenen. Ook was de Axel Foundation (een stichting die onderzoek financiert naar de sterfte van kinderen aan stofwisselingsziekte) uitgenodigd die uit handen van het bestuur een cheque van € 1.500,00 in ontvangst nam.

De dag werd afgesloten met een grote barbecue. Gelukkig was in de loop van de middag het weer aanzienlijk verbeterd dus verdeelde de grote groep eters zich niet alleen binnen maar ook buiten om gezellig te kletsen en te eten.

17 september 2017

Deze dag is de dag van het 100 jarig bestaan van onze vereniging. Zoals een christelijke vereniging betaamd, was er in samenwerking met de kerkeraad van de Immanuelkerk een kerkdienst voorbereid waarin het jubileum van de vereniging centraal stond. Het thema van de hele dienst was sporten en broederschap, een van de pilaren van onze vereniging. De clubvlaggen werden binnengedragen, tijdens de viering werd het eerste couplet van ons clublied gezongen door het kerkkoor (dat voor deze geledenheid was uitgebreid met een aantal verenigingsleden) en er werd nog over de historie van onze vereniging gesproken.

Na de kerkdienst kregen alle aanwezigen koffie en thee aangeboden door het kerkbestuur en werd er een glas proseco aangeboden door Fraternitas.

4 november 2017

Wederom een erg bijzondere dag die maanden en voor enkelen zelf jaren voorbereiding heeft gekost. De dag van twee jubileum-shows, om twee uur en om half acht. Met als thema “Party Time” trokken nagenoeg al onze leden aan het bezoekende publiek voorbij. Het publiek kreeg een wervelende show voorgeschoteld waarin erg veel te zien was van wat de vereniging allemaal doet en wat de leden aan kunnen in huis hadden. Zelfs onze jongste (kleuters) en oudste (80+) leden deden mee. Met behulp van veel vrijwilligers en een aantal ingehuurde bedrijven voor licht en geluid, tribune en podium-attributen, waren beide shows een verademing om te zien.

Vanwege ons 100 jarig jubileum hebben we ook bijzondere gasten vanuit de gemeente en de KNGU mogen verwelkomen.