Clubkleding

Geplaatst op door

Tijdens het sporten is het dragen van sportkleding verplicht. Gewone kleding kan knellen en leiden tot gevaarlijke situaties. Bij trainingen is het dragen van verenigingskleding niet verplicht, bij wedstrijden wel. De KNGU heeft in maart 2018 nieuwe kledingvereisten gepubliceerd. Deze staan onder de foto opgenomen.

Overleg met de trainer of het nodig is kleding aan te schaffen.

Fraternitas werkt al een flink aantal jaren samen met leverancier ThemaTurn uit Maarssen. Ook voor de nieuwe (vanaf 2018) in gebruik zijnde turnkleding voor meisjes.

Onze turnpakjes zijn hier te koop.

KNGU – KLEDINGVEREISTEN

 

Beste clubs,

Op 23 februari 2018 hebben wij u geïnformeerd over de mogelijkheid om per direct het dragen van een turnbroek(je) toe te staan op wedstrijden (in alle disciplines) zonder aftrek in de beoordeling.

De LTC Turnen heeft deze week de aanvullende kledingvoorschriften (zie bijlage) vastgesteld tijdens hun “eigen” vergadering t.w.:

Aanvullende kledingvoorschriften

Deze aanvullende kledingvoorschriften zijn van toepassing op alle wedstrijden Turnen Dames en Turnen Heren die onder de verantwoordelijkheid van de LTC en/of DTC vallen.

Turnen Dames

Voor turnsters is het toegestaan een nauwsluitende turnbroek met pijpen te dragen dat aansluit en passend is bij de bovenkleding. Alle lengtes van de pijpen zijn hierbij toegestaan.

Onder passend wordt verstaan:
·         een turnbroek waarbij tenminste één kleur uit de bovenkleding in terug komt of;
·         een geheel zwarte turnbroek.

 Voor het dragen van een turnbroek vindt geen aftrek in de beoordeling plaats.

 Turnen Heren

Voor de turners geldt:
·         De turner moet een lange turnbroek met sokken dragen op voltige, ringen, brug en rekstok. Lange broeken, sokken en/of schoentjes die zwart, donker blauw, bruin of groen zijn, zijn niet toegestaan.
·         De turner heeft de optie om met een korte broek met of zonder sokken of met een lange turnbroek en sokken te turnen op vloer en sprong.
·         Het dragen van een singlet is op alle toestellen verplicht.
·         De turner heeft de optie om turnschoeisel en/of sokken te dragen.

 Aanvulling op hoofdstuk 6 Huishoudelijk Reglement

Op bovenstaande turnbroek zijn ook de eisen die zijn opgenomen in hoofdstuk 6 van het Huishoudelijk Reglement van de KNGU van toepassing.

 Aanvullend op hetgeen opgenomen in artikel 6.1.06 wordt gesteld dat:
De afmetingen van reclame-uitingen op de turnbroek zijn toegestaan als: één reclame-uiting van maximaal 60 cm2 inclusief de achtergrond op de heup. Het is niet toegestaan om reclame-uitingen op de achterzijde te plaatsen.

Aanvullend op hetgeen opgenomen in artikel 6.1.07 wordt gesteld dat:

Het is toegestaan om het verenigingslogo of verenigingsnaam op de turnbroek te dragen. De afmeting is maximaal 80 cm2 inclusief de achtergrond. Het is niet toegestaan om dit op de achterzijde te plaatsen.

 Andere zaken, naast de genoemde reclame-uitingen, verenigingslogo of verenigingsnaam, zijn niet toegestaan om op de turnbroek te plaatsen.

 

Vastgesteld op 6 maart 2018  door LTC Turnen

Ook kunt u op de KNGU website https://wedstrijdzaken.kngu.nl/wedstrijdzaken  de bijlage terug vinden:
•           https://wedstrijdzaken.kngu.nl/wedstrijdzaken/turnen-dames/wedstrijdzaken/reglementen
•           https://wedstrijdzaken.kngu.nl/wedstrijdzaken/turnen-heren/wedstrijdzaken/reglementen

Met vriendelijke groet,

productmanager Sporters en Fans
Marcel Verstraten
___________________________________________________

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie
Lage Bergweg 10, Postbus 142, 7360 AC Beekbergen